ART SERVICE AND PRODUCTION

ART SERVICE AND PRODUCTION

ONZE DIENSTEN

ONZE
DIENSTEN

DIENSTEN

  • WAT WIJ DOEN
Wat wij doen bij Art Now is eigenlijk heel simpel, bij ons ben je aan het juiste adres voor hoogwaardige prints. In onze studio hebben we alle middelen om de hoogste standaarden te realiseren. We werken enkel met de beste materialen:

Je kunt bij ons terecht voor één print of meerdere prints vanaf A4 tot 1m breed op rol, maar altijd in hoge kwaliteit. We kunnen prints in opdracht verzorgen maar als succesvol kunstenaar kan je ook bij ons terecht voor printing on demand afspraken.
PRINTER
INKTEN
PAPIER
SPECIFICATIES
DE PRINTER
DE PRINTER
Wij maken gebruik van de Epson SureColor P9000 STD printer. Deze printer gebruikt 8 kleuren inkt en 2 type zwarte inkt, afhankelijk van het type papier. Op een mat papier geeft de mat zwarte inkt een dieper effect. Voor glanzend papier (fotografie) is er photo black. Hierdoor is het mogelijk om met deze printer 98% pantone kleurechtheid te realiseren.

Een print begint met een digitaal bestand van een origineel kunstwerk. Dit is het enige waar jij als kunstenaar voor moet zorgen. in .tiff of .pdf. 
Er zijn verschillende opties om een hoogwaardige scan/foto te maken van je originele werk. Daar adviseren we je graag in. Maar laat het duidelijk zijn, dat de basis ligt bij hoogwaardige digitale bestanden. De printer, print alles. Dus ook stofjes die op het originele kunstwerk liggen.. Wij adviseren om eerst een testprint te produceren om te kijken of er geen andere dingen geprint worden en hoe de kleuren overkomen.

De inkt op het papier is zeer gevoelig. Het aanraken van de print is dus een echte no-go.
HET PAPIER
HET PAPIER
Niet alleen de inkt en printer is van de hoogste kwaliteit, ook het papier voldoet aan alle normen. Wij adviseren Hahnemühle papier door de kwaliteit en consistentie. Dit papier staat ook bekend om de hoogst mogelijke kwaliteit. Er zijn verschillende soorten papier bij Hahnemühle, met elk zijn eigen specificaties. Elk papier heeft een bepaalde dikte en verschillende coatings waardoor de specificatie, voor met name de levensduur, kunnen verschillen.

Over het algemeen gebruiken wij vaakst German Etching papier van 310g/ms. 
Ander papier is zeker mogelijk. Door de combinatie van deze printer en het papier van Hahnemühle krijg je een zeer hoogwaardige print. Deze zal niet verkleuren of vergelen en zal het originele kunstwerk recht toe doen. Wij kunnen het papier in verschillende afmetingen snijden, bijvoorbeeld vierkant. Het minimum formaat is A4. Hiervoor gebruiken we vellen papier. Wil je een print op een extra groot formaat printen, dat kan ook. Er is papier op rol en onze printer kan tot 106cm korte zijde printen, dus ga maar na tot hoe groot we kunnen printen!
We kunnen ook randloos printen, maar hier zijn wel voorwaarden aan. De printer kan niet op A4 vellen randloos printen. Dus wil je een A4 randloos geprint hebben, dan moet dit op een A3. Wil je een A3 randloos, dan kan dat op een A3+ vel.  Deze zijn net iets groter als een standaard A3, waardoor er ruimte is om randloos te printen. Maar we adviseren altijd om prints in te lijsten met passe-partout. Hiervoor is een marge nodig aan de zijkanten.

Zoals gezegd, we denken graag mee en vaak zijn er meerdere oplossingen.
DE LIJSTEN
DE LIJSTEN
De combinatie van de inkt en het papier geeft hele mooie prints, deze komen het mooiste tot hun recht in een passe-partout en lijst. Zo voorkom je ook dat klanten de print onbedoeld beschadigen. De prints zijn namelijk erg gevoelig voor aanraking! Het gebruik van passe-partouts geven de prints extra ruimte, zodat de prints de aandacht krijgen die ze verdienen. Wij raden altijd aan om prints in te lijsten met passe-partout. 

Voor de duidelijkheid, wij zijn geen lijstenmakerij. Daarom bieden wij één optie aan qua lijsten en passe-partouts. Een zwarte, houten lijst van 15mm breed.  Deze lijst is zwart geverfd zodat er geen houtnerf te zien is. Een strakke en moderne optie. De passe-partouts zijn altijd wit.
Qua glas is er wel keuze, de betaalbaarste is helder floating glas 2mm dik. Deze reflecteert behoorlijk, maar kan prima werken in een gesloten ruimte. Het glas dat wij adviseren is enkelzijdig anti-reflecteren glas, ook 2mm dik. Dit glas is aan de binnenzijde anti-reflecterend en dit merk je aan de buitenzijde. Hierdoor is de reflectie op het glas aanzienlijk minder.

Wil je het allerbeste voor je print, dan raden we museumglas aan. Dit glas is anti-reflecteren én zorgt er ook voor dat de print niet door UV stralen wordt beïnvloed. De naam zegt het al; van museumkwaliteit. In de studio hebben we verschillende type glas om het verschil aan te tonen.

ONZE WERKWIJZE

ONZE
WERKWIJZE

DIENSTEN

  • HOE WIJ HET DOEN
Wij zijn geen "gewone" printshop, wij nemen uitsluitend printopdrachten aan, die een hoogwaardig resultaat behoeven. Fine art prints, museumkwaliteit foto prints etc.

Wanneer je bij ons komt voor een printopdracht, krijg je aanleverspecificaties van ons, die ervoor zorgen dat we de standaard kunnen leveren die we nastreven. Zorg wel voor een loepzuiver scan of bronbestand, elk stofje of oneffenheid zal uiteindelijk op de print te zien zijn. Wanneer je er zelf niet zeker van bent, kan je ervoor kiezen om de bestanden door ons te laten checken.


Voor printing on demand, werken wij enkel op basis van samenwerking. Daarom is het voor ons belangrijk om een voortraject te doorlopen. Dit is het kennismaken met elkaar, de kunstwerken bestuderen, bekijken wat de plannen zijn en waar nodig adviezen geven. Zo komen we samen tot de beste mogelijkheden voor de art prints. Als blijkt dat we iets voor elkaar kunnen betekenen, kunnen we aan de slag en een test ronde te maken. Samen bekijken we de test prints en wat er aangepast moet worden. Dit zijn vaak kleine aanpassingen, stofjes die weggewerkt moeten worden etc.

PRODUCTIE

DE PRINTER

  • DE PRINTER
Wij werken met de Epson SureColor SC-P9000 STD Spectro pinter. Deze printer is gespecialiseerd in het vervaardigen van consistent hoogwaardige, nauwkeurige en duurzame professionele foto's, kunstillustraties en proefdrukken op diverse media.

Het produceren van professionele foto's en proefafdrukken van superieure kwaliteit, zijn met deze veelzijdige 44-inch foto- en proefdrukprinter een appeltje en een eitje. De SC-P9000 STD Spectro biedt 98% Pantone gecertificeerde kleurenreproductie. De inktset van tien kleuren en de Epson TFP PrecisionCore-printkop, resulteren in nauwkeurige en duurzame prints. Naast de geavanceerde techniek biedt de printer een flinke reeks gebruiksvriendelijke functies.

SPECIFICATIES
KLEURBEREIK
BREED KLEURENSPECTRUM
De SC-P9000 STD Spectro wordt geleverd met een tienkleuren UltraChrome HDX-pigmentinktset en levert 98% van Pantone®-gecertificeerde1 kleuren voor het produceren van bijzonder hoogwaardige en uiterst nauwkeurige 
prints met heldere, levendige kleuren. De geavanceerde zwartwitmodus (ABW) maakt het mogelijk de prachtigste prints te maken, met diepe rijke zwarttinten met hoge dichtheid en uiterst vloeiende overgangen tussen tinten.
NAUWKEURIGHEID
Nauwkeugig EN EFFICIËNT
Dankzij de Epson TFP PrecisionCore-printkop en automatische spuitkopcontrolefunctie, zijn gebruikers verzekerd van consistente resultaten en de hoogste afdrukkwaliteit. Consistente kleurenreproductie 
is gegarandeerd, steeds weer opnieuw, zonder dat er dure extra software voor nodig is, vanwege het hulpprogramma voor kleurkalibratie van Epson en de Spectroproofer³ aangedreven door X-Rite voor snelle en nauwkeurige kleurmetingen.
BETROUWBAARHEID
BETROUWBAAR EN GEBRUIKSVRIENDELIJK
De printer is in alle aspecten ontworpen voor optimaal gebruiksgemak en maximale betrouwbaarheid. Overschakelen tussen media verloopt snel en eenvoudig met het heldere LCD-bedieningspaneel en -menu, terwijl de afzonderlijke inktpatronen van 350 ml of 700
ml langere drukgangen mogelijk 

maken voordat de inktpatronen moeten worden vervangen. De optionele harde schijf van 320 GB biedt gebruikers de mogelijkheid om ruimte te besparen op hun computer en meerdere afdruktaken op de printer op te slaan alvorens deze af te drukken.

DE INKT

  • DE INKT
Met de UltraChrome HD-inkt van Epson kunnen enthousiaste liefhebbers en professionele fotografen nu uitmuntende afbeeldingen leveren met uiterst nauwkeurige kleuren.

Deze nieuw ontworpen inktreeks omvat de nieuwe fotozwart- en matzwartinkten die afbeeldingen produceren met ongelooflijk veel detail, of ze nu worden afgedrukt in kleur of in zwart-wit. Hoge optische dichtheid (DMAX). Produceer hoogwaardige afdrukken met uitmuntend detail en diepe, sprekende kleuren. Dankzij de hogere DMAX kan detail in een breder dynamisch bereik worden getoond in lichte en donkere gebieden.

De gegevens die tot nu toe zijn verzameld in de nieuwe SureColor P7000- en SureColor P9000-printers, geven aan dat - afhankelijk van het type papier - de nieuwe inkten een afdrukduurzaamheid van maximaal 200 jaar kunnen bieden voor kleurenafdrukken, en waarschijnlijk meer dan 400 jaar voor zwart-wit afdrukken wanneer afgedrukt met Epson's geavanceerde zwart-wit afdrukmodus. 

Volgens uitgebreide tests uitgevoerd door Wilhelm Imaging Research, Inc. (WIR), 's werelds toonaangevende onafhankelijke laboratorium voor permanentietests, kunnen Epson UltraChrome HDX-pigmentinkten tot tweemaal de schermbestendigheidsclassificaties bieden van eerdere generaties Epson UltraChrome-inkten met de meeste Epson-foto- en fine art papier, waaronder de nieuwe lijn van Epson Legacy Fine Art Papers.

Deze nieuwe permanentietestresultaten zijn ook van toepassing op de eerder aangekondigde achtkleuren Epson UltraChrome HD-inkten die worden gebruikt in de Epson SureColor P600 13-inch en SureColor P800 17-inch printers, evenals de nieuwe Epson SureColor P6000 24-inch en SureColor P8000 44 -inch printers.

De duurzaamheid van weergegeven prints die zijn gemaakt met nieuwe UltraChrome HDX- en HD-inkten, overtreft veel meer dan die van de allerbeste zilverhalogenidekleuren (chromogeen) papier - inclusief zilverhalogenidekleurenpapier dat met de voorkant op UV-filterende acrylplaat is bevestigd. Het resultaat is een nieuw niveau van duurzaamheid van kleurenafdrukken voor de markten voor beeldende kunst, musea, documentaires, portret-/huwelijksfotografie en commerciële fotografie die voor hun klanten vertrouwden op zilverhalogenidekleurenpapier. De verbeterde weergaveduurzaamheid van de nieuwe Epson UltraChrome HDX-pigmentinkten vormt een nieuwe maatstaf die de relatief lage stabiliteit chromogene kleurstofafbeeldingen van traditionele zilverhalogenidekleurenpapieren eenvoudigweg niet kunnen leveren.

Afdrukken gemaakt op Epson Fine Art-fotopapier en canvas met de nieuwe UltraChrome HDX-pigmentinkten zullen naar verwachting meer dan 200 jaar WIR Album en Dark Storage Permanence Ratings hebben, waarbij veel van de papiersoorten naar verwachting een rating van meer dan 400 jaar zullen behalen donkere opslag; de prints vertonen een hoge weerstand tegen atmosferische ozon; hebben zeer goede waterafstotende eigenschappen; en de pigmentafbeeldingen zijn extreem goed bestand tegen schade veroorzaakt door opslag of weergave in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Bovendien geven voorlopige gegevens van lopende tests aan dat, afhankelijk van het specifieke papier, de WIR Display Permanence Ratings voor zwart-witafdrukken gemaakt met zowel de UltraChrome HDX- als HD-inkten met Epson's "Geavanceerde zwart-witafdrukmodus" waarschijnlijk meer dan 400 jaar zullen bedragen .

"We streven ernaar de meest geavanceerde fotografische afdruk- en inkttechnologieën te produceren die fotografen zullen inspireren om hun kunst af te drukken", zegt Mark Radogna, groepsmanager, Epson Professional Imaging. “Gebruikmakend van tien nieuw ontwikkelde, zeer stabiele pigmentinkten - cyaan, lichtcyaan, magenta, lichtmagenta, geel, oranje, groen, zwart, lichtzwart en lichtlichtzwart - is onze nieuwste Epson UltraChrome HDX-inktset die wordt gebruikt in de nieuwe Epson SureColor P7000- en P9000-printers bieden professionals een ongelooflijke tool om verzamelobjecten te produceren die vele generaties meegaan. Het is de ultieme manier om de erfenis van elke artiest te behouden."
SPECIFICATIES
KLEURBEREIK
BREED KLEURENSPECTRUM
De SC-P9000 STD Spectro wordt geleverd met een tienkleuren UltraChrome HDX-pigmentinktset en levert 98% van Pantone®-gecertificeerde1 kleuren voor het produceren van bijzonder hoogwaardige en uiterst nauwkeurige 
prints met heldere, levendige kleuren. De geavanceerde zwartwitmodus (ABW) maakt het mogelijk de prachtigste prints te maken, met diepe rijke zwarttinten met hoge dichtheid en uiterst vloeiende overgangen tussen tinten.
AFDRUKDUURZAAMHEID
AFDRUKDUURZAAMHEID
Afhankelijk van het type papier dat gebruikt wordt, kunnen de Ultrachrome HD-inkten van Epson een kleuren afdrukduurzaamheid van maximaal 200 jaar bereiken. 
De zwart-wit afdrukken kunnen zelfs een afdrukduurzaamheid van maximaal 400 jaar bereiken.
BETROUWBAARHEID
BETROUWBAAR EN GEBRUIKSVRIENDELIJK
De printer is in alle aspecten ontworpen voor optimaal gebruiksgemak en maximale betrouwbaarheid. Overschakelen tussen media verloopt snel en eenvoudig met het heldere LCD-bedieningspaneel en -menu, terwijl de afzonderlijke inktpatronen van 350 ml of 700
ml langere drukgangen mogelijk 

maken voordat de inktpatronen moeten worden vervangen. De optionele harde schijf van 320 GB biedt gebruikers de mogelijkheid om ruimte te besparen op hun computer en meerdere afdruktaken op de printer op te slaan alvorens deze af te drukken.

INLIJSTEN

VERZENDEN

VERZENDEN

  • WIJ VERZENDEN
We maken de art prints, met of zonder lijst klaar voor transport, je doet de art prints dan verder zelf meegeven aan de post. 

Het is ook mogelijk om het gehele verzendproces uit handen te geven aan Art Now. Wij nemen dan alle werkzaamheden uit handen, van het inpakken, tot alle labels en het afgeven bij het postkantoor. Wij verzenden enkel eigen geproduceerde art prints.

Heb je interesse in het verzenden? Neem dan contact met ons op.

ART CONSULTING

  • WE KNOW ART
Naast de full-art-service bieden we ook art consulten aan. Je boekt bij ons een inspirerende lunch consult en daarin gaan we de diepte in over je kunstenaarschap. We bespreken alle mogelijkheden, opties, de creatieve kant, maar ook de financiële kant en alles daartussenin. 

Een sessie duurt 2.5 tot 3 uur en bestaat uit een lunch met een diepgaande inzichten over alle mogelijkheden, richtingen, opties op het creatieve vlak, administratief en alles daar tussen in. Een art consult kost €125,- per sessie.

CONSULT

SHOP

ONZE SHOP

  • YES WE SELL
Naast het produceren van art prints voor kunstenaars, produceren we ook eigen prints. Deze verkopen we in de shop. De art prints zijn gesigneerd en genummerd door Art Now. Alle prints in de shop zijn gemaakt door ons.
WE UNDERSTAND ART & ARTIST