HIGH QUALITY ART PRINTS

HIGH QUALITY ART PRINTS

ONZE DIENSTEN

ONZE
DIENSTEN

DIENSTEN

  • WAT WIJ DOEN
Wat wij doen bij Art Now is eigenlijk heel simpel, bij ons ben je aan het juiste adres voor hoogwaardige prints. In onze studio hebben we alle middelen om de hoogste standaarden te realiseren. We werken enkel met de beste materialen:

Je kunt bij ons terecht voor één print of meerdere prints vanaf A4 tot 1m breed op rol, maar altijd in hoge kwaliteit. We kunnen prints in opdracht verzorgen maar als succesvol kunstenaar kan je ook bij ons terecht voor printing on demand afspraken.
DE PRINTER
DE INKTEN
HET PAPIER

ONZE WERKWIJZE

ONZE
WERKWIJZE

DIENSTEN

  • HOE WIJ HET DOEN
Wij zijn geen "gewone" printshop, wij nemen uitsluitend printopdrachten aan, die een hoogwaardig resultaat behoeven. Fine art prints, museumkwaliteit foto prints etc.

Wanneer je bij ons komt voor een printopdracht, krijg je aanleverspecificaties van ons, die ervoor zorgen dat we de standaard kunnen leveren die we nastreven. Zorg wel voor een loepzuiver scan of bronbestand, elk stofje of oneffenheid zal uiteindelijk op de print te zien zijn. Wanneer je er zelf niet zeker van bent, kan je ervoor kiezen om de bestanden door ons te laten checken.


Voor printing on demand, werken wij enkel op basis van samenwerking. Daarom is het voor ons belangrijk om een voortraject te doorlopen. Dit is het kennismaken met elkaar, de kunstwerken bestuderen, bekijken wat de plannen zijn en waar nodig adviezen geven. Zo komen we samen tot de beste mogelijkheden voor de art prints. Als blijkt dat we iets voor elkaar kunnen betekenen, kunnen we aan de slag en een test ronde te maken. Samen bekijken we de test prints en wat er aangepast moet worden. Dit zijn vaak kleine aanpassingen, stofjes die weggewerkt moeten worden etc.

PRODUCTIE

DE PRINTER

  • DE PRINTER
Wij werken met de Epson SureColor SC-P9000 STD Spectro pinter. Deze printer is gespecialiseerd in het vervaardigen van consistent hoogwaardige, nauwkeurige en duurzame professionele foto's, kunstillustraties en proefdrukken op diverse media.

Het produceren van professionele foto's en proefafdrukken van superieure kwaliteit, zijn met deze veelzijdige 44-inch foto- en proefdrukprinter een appeltje en een eitje. De SC-P9000 STD Spectro biedt 98% Pantone gecertificeerde kleurenreproductie. De inktset van tien kleuren en de Epson TFP PrecisionCore-printkop, resulteren in nauwkeurige en duurzame prints. Naast de geavanceerde techniek biedt de printer een flinke reeks gebruiksvriendelijke functies.

SPECIFICATIES
KLEURBEREIK
BREED KLEURENSPECTRUM
De SC-P9000 STD Spectro wordt geleverd met een tienkleuren UltraChrome HDX-pigmentinktset en levert 98% van Pantone®-gecertificeerde1 kleuren voor het produceren van bijzonder hoogwaardige en uiterst nauwkeurige 
prints met heldere, levendige kleuren. De geavanceerde zwartwitmodus (ABW) maakt het mogelijk de prachtigste prints te maken, met diepe rijke zwarttinten met hoge dichtheid en uiterst vloeiende overgangen tussen tinten.
NAUWKEURIGHEID
Nauwkeugig EN EFFICIËNT
Dankzij de Epson TFP PrecisionCore-printkop en automatische spuitkopcontrolefunctie, zijn gebruikers verzekerd van consistente resultaten en de hoogste afdrukkwaliteit. Consistente kleurenreproductie 
is gegarandeerd, steeds weer opnieuw, zonder dat er dure extra software voor nodig is, vanwege het hulpprogramma voor kleurkalibratie van Epson en de Spectroproofer³ aangedreven door X-Rite voor snelle en nauwkeurige kleurmetingen.
BETROUWBAARHEID
BETROUWBAAR EN GEBRUIKSVRIENDELIJK
De printer is in alle aspecten ontworpen voor optimaal gebruiksgemak en maximale betrouwbaarheid. Overschakelen tussen media verloopt snel en eenvoudig met het heldere LCD-bedieningspaneel en -menu, terwijl de afzonderlijke inktpatronen van 350 ml of 700
ml langere drukgangen mogelijk 

maken voordat de inktpatronen moeten worden vervangen. De optionele harde schijf van 320 GB biedt gebruikers de mogelijkheid om ruimte te besparen op hun computer en meerdere afdruktaken op de printer op te slaan alvorens deze af te drukken.

DE INKTEN

  • DE INKTEN
Met de UltraChrome HD-inkt van Epson kunnen enthousiaste liefhebbers en professionele fotografen nu uitmuntende afbeeldingen leveren met uiterst nauwkeurige kleuren.

Deze nieuw ontworpen inktreeks omvat de nieuwe fotozwart- en matzwartinkten die afbeeldingen produceren met ongelooflijk veel detail, of ze nu worden afgedrukt in kleur of in zwart-wit. Hoge optische dichtheid (DMAX). Produceer hoogwaardige afdrukken met uitmuntend detail en diepe, sprekende kleuren. Dankzij de hogere DMAX kan detail in een breder dynamisch bereik worden getoond in lichte en donkere gebieden.

SPECIFICATIES
RATINGS
RATINGS
Afdrukken gemaakt met UltraChrome HDX-pigmentinkten zullen naar verwachting WIR Album en Dark Storage Permanence Ratings van meer dan 200 jaar hebben. De prints vertonen een hoge weerstand tegen atmosferische ozon; hebben zeer goede waterafstotende eigenschappen; en de pigmentafbeeldingen zijn extreem goed bestand tegen schade veroorzaakt door opslag of 
weergave in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Bovendien geven voorlopige gegevens van lopende tests aan dat, afhankelijk van het specifieke papier, de WIR Display Permanence Ratings voor zwart-witafdrukken gemaakt met de UltraChrome HDX-inkten met Epson's "Geavanceerde zwart-witafdrukmodus" waarschijnlijk meer dan 400 jaar zullen bedragen.
KLEURBEREIK
BREED KLEURENSPECTRUM
De UltraChrome HDX-pigmen leveren 98% van Pantone®-gecertificeerde1 kleuren voor het produceren van bijzonder hoogwaardige en uiterst nauwkeurige prints met heldere, levendige kleuren. Mede door de stabiele pigmentinkten
 zwart, lichtzwart en lichtlichtzwart, is het mogelijk de prachtigste prints te maken, met diepe rijke zwarttinten met hoge dichtheid en uiterst vloeiende overgangen tussen tinten.
AFDRUKDUURZAAMHEID
AFDRUKDUURZAAMHEID
Afhankelijk van het type papier dat gebruikt wordt, kunnen de Ultrachrome HD-inkten van Epson een kleuren afdrukduurzaamheid van maximaal 200 jaar bereiken. 
De zwart-wit afdrukken kunnen afhankelijk van het type papier dat gebruikt wordt, zelfs een afdrukduurzaamheid van maximaal 400 jaar bereiken.

INLIJSTEN

VERZENDEN

HET PAPIER

  • HET PAPIER
Bij Art Now gebruiken wij het beste van het beste en op papier gebied is dat het papier van Hahnemühle. De papiersoorten van Hahnemühle zijn extreem veelzijdig en dat is ook nodig, aangezien hun eigenschappen aan een groot aantal eisen moeten voldoen. 

Hahnemühle produceert hun papieren met passie en focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit, ze zijn een producent in plaats van een fabriek. De beste grondstoffen, vakmanschap, veel handwerk en een samenwerkingsrelatie met hun klanten zorgen voor de uitstekende en internationaal geprezen kwaliteit van hun producten.

Schilders, grafici en ontwerpers, illustratoren, drukkers, fotografen, reclame-experts, archivarissen, boekbinders, kunststudenten, wetenschappers, ingenieurs en laboratoriumassistenten - ze gebruiken allemaal papier en karton van Hahnemühle. Voor elk van hen is papier een natuurlijk werkend product dat om verschillende redenen aan hoge eisen moet voldoen. Met Hahnemühle-papier benadrukken hun klanten die kenmerken als het gaat om kunst- en fine art prints en de veilige en betrouwbare resultaten op technisch gebied.
SPECIFICATIES
FINE ART PAPER
FINE ART PAPER
Het FineArt-inkjetpapier, dat uitstekende printresultaten en een hoge verouderings-bestendigheid van meer dan 100 jaar bereikt, voldoet aan de hoogste normen voor beeldende kunsttoepassingen en is perfect voor langdurige tentoonstellingen, kunstcollecties en speciale edities. Om aan deze eisen te voldoen, wordt als papierbasis hoogwaardig en ultrapuur kunstenaarspapier gebruikt. Speciaal vervaardigde
natuurlijke wolvilten geven de kunstenaars-papieren hun unieke oppervlaktetextuur, waardoor een driedimensionaliteit ontstaat die het beeldeffect versterkt dankzij een ongelooflijke diepte. De zware FineArt-papiersoorten, die zijn

 gebaseerd op katoen of alfacellulose, krijgen een hoog gramgewicht, een onderscheidende papierdikte en een speciaal tastgevoel dat hun gevoel van waarde verhoogt. Een eersteklas inkjetcoating, die resulteert in een indrukwekkende reproductie van kleur en detail, ongelooflijke contrasten en diepe zwarttinten, ronden dit luxueuze high-end assortiment van individuele FineArt-inkjetpapieren af. Alle Hahnemühle-papiersoorten zijn door onafhankelijke instituten gecertificeerd als zeer goed bestand tegen veroudering en veganistisch, om aan de hoogste eisen van klanten te voldoen.
ICC PROFIELEN
ICC PROFIELEN
OM het beste print resultaat te behalen werken wij met, door Hahnemühle aangeleverde ICC profielen. ICC-uitvoerprofielen karakteriseren het kleurengamma (bereik) voor de combinatie van printer, inkt en papier. Door kleurbeheer te gebruiken, kunt u de optimale overgang van het kleurbereik van de monitorweergave (bijvoorbeeld AdobeRGB) naar het kleurbereik dat uw printer kan
afdrukken, inschakelen. De profielen die wij leveren zijn RGB-profielen voor gebruik met uw printerdriver en uw grafische toepassing (geen RIP-software). Alle profielen zijn geverifieerd door middel van proefafdrukken. Hahnemühle levert profielen voor professionele fotoprinters met UV-beschermde pigmentinkten voor FineArt-afdrukken. 
KWALITEIT EN PRODUCTIE
KWALITEIT EN PRODUCTIE
De traditionele papierproductie op de cilindervormpapiermachine begint in het vat, waarin een ronde mal draait. Bij Hahnemühle worden zuiver bronwater en papiervezels en enkele andere ingrediënten in sterk verdunde vorm in het vat gemengd. De vezels zijn ofwel vodden (katoenvezels) of pulp. Op de Hahnemühle cilindervormpapiermachine kunnen behalve vellen ook rollen worden geproduceerd. De snelheid van de Hahnemühle papiermachine met cilindervorm 
is relatief laag, met slechts 4 m/min tot 15 m/min. Dit ambachtelijke productieproces, dat een ambachtelijk karakter heeft, garandeert echter de hoge kwaliteitseisen waaraan het echte malpapier moet voldoen. De cilindervormpapiermachine kan worden gebruikt om papier te maken met een gramgewicht tussen 80 g/m2 en 600 g/m2 - zeer dun tot zeer stevig kunstenaarspapier - van licht Ingres-papier tot zwaar Leonardo-aquarelkarton.
WE UNDERSTAND ART & ARTIST
CONTACT INFORMATIE
ART NOW
ROSSINISTRAAT 12
5151 KJ  DRUNEN
NEDERLAND
ZAKELIJKE INFORMATIE
IBAN: NL97 KNAB 0607 9167 53
BIC: KNABNL2H
VAT: NL004713367B04
KVK: 892.77.244

Copyrights © 2022 Art Now, All rights reserved.